Syltkakor

Ingredienser ca 20 st:
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • Fyllning:
  • ca 1 dl hallonsylt eller liknande
  •  Så här gör du:
    Hacka samman ingredienserna. Forma degen till en rulle ca 25 cm lång och ca 4 cm/diameter. Lägg rullen kallt en stund. Skär den i skivor. Lägg på bakplåtspapper på plåt. Gör en fördjupning med fingret mitt i varje kaka. Det brukar gå bra när kakdegen mjuknat något. Fyll groparna med sylt. Grädda kakorna i 175 graders ugnsvärme ca 15 minuter.



                                                 image19


    Skriv en kommentar:

    Ditt namn:
    Kom ihåg mig?

    Din e-mail: (visas ej på sidan)

    Din URL/bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0